قزوین/ آغاز عملیات کپه کاری و بذرکاری در شهرستان البرز
عملیات كپه كاری در سطح 300 هكتار از مراتع روستای زرجه بستان مزرعه هلال رود شهرستان البرز آغاز شد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- این عملیات با حضور مدیرکل منابع طبیعی، فرماندار شهرستان، بخشدار شهرستان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان، معاون فنی، فرمانده یگان حفاظت، مشاور مالی و اجرایی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان البرز و قزوین، تشکل ها و با مشارکت جوامع محلی روستای زرجه بستان برگزار شد.
قاسم زاده مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین در این مراسم گفت: این عملیات در محدوده طرح مرتع داری روستای زرجه بستان، مزرعه هلال رود این شهرستان با مساحت 300 هکتاروبه یاد شهدای راسک بویژه به یاد شهید احسان بابایی در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت آغاز شده است.
وی افزود: در این پروژه از بذرهای مرتعی بروموس تومنتلوس(Bromus tomentellus) و آگروپایرون النگاتوم(Agropyron elongatum) و سكاله مونتانوم(Secale montanum) استفاده می شود.
وی عنوان كرد: كپه كاری یكی از روش های بذركاری است كه در آن بذر گیاهان مرتعی مورد نظر با دست درون چاله های حفرشده قرار داده شده و با خاك پوشانده می شود و بعد از انجام عملیات، منطقه كپه كاری شده به مدت 2 سال قرق می شود.این روش به صورت اجرایی از سال 1364 با تهیه شیوه نامه روش های اجرایی احیا و اصلاح مراتع كوهستانی به جمع برنامه های اصلاح مراتع پیوست.
وی گفت: از بین روش های تجدید حیات مصنوعی پوشش گیاهی مراتع، كپه كاری تنها روشی است كه با استفاده از نیروی كارگر انجام می شود، بنابراین از اشتغال زایی بیشتری برخوردار بوده و روشی بومی است كه به هیچ نوع ماشین آلاتی نیاز ندارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین تاکید کرد: عرصه های كپه كاری شده تا زمانی كه گیاهان جدید به بذر نرفته اند، باید از چرای دام مصون بمانند و یا این كه در آنها فقط چرای سبك انجام شود.
ارسال به دوست