سمنان/ منابع طبیعی ثروت بزرگ الهی است و باید نسبت به حفظ و احیای آن همگان تلاش کنند
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در دیدار با حجت الاسلام عباس معصومی امام جمعه کالپوش به تشریح و بیان سیاست ها، اقدامات این اداره کل در سطح استان پرداخت و گفت: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور طی چهار سال سهم استان سمنان کاشت سالانه 5/2 میلیون تولید نهال با همراهی مردم، معادن و صنایع صنعتی و ارگانها است.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- جعفر مرادی حقیقی به اقدامات صورت گرفته در زمینه رفع تداخلات اراضی ملی، مستثنیات و راهاندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی اشاره کرد.
جعفرمرادی حقیقی لازمه حفظ منابع طبیعی را فرهنگ سازی و تلاش همه جانبه دستگاه ها، نهادها و مردم دانست. ایشان بر دو سویه بودن نقش منابع طبیعی در زندگی مردم اشاره کرد و افزود: در استان جهت حفظ منابع طبیعی باید مردم را مشارکت داد و منافع آن ها را از طریق منابع طبیعی در نظر گرفت نه اینکه کاری کنیم که منابع طبیعی برای مردم ضرر و زیان به دنبال داشته باشد.
در ادامه این نشست امام جمعه کالپوش در این دیدار گفت: منابع طبیعی ثروت بزرگ الهی است و باید نسبت به حفظ و احیای آن همگان تلاش کنند.
حجت الاسلام معصومی افزود: اگر در حفظ منابع طبیعی و درخت کوشا باشیم دیگر شاهد پدید ریزگردها نیستیم و نعمت درخت به قیمت جان انسان است.
وی افزود: کاشت درخت وحفاظت ازآن درسیره معصومین (ع) به خوبی قابل توجه بوده. بنابراین برای مدیریت منابع طبیعی که سرمایه بی بدیل کشور است باید اهتمام ویژه مبذول داریم از جمله آن درخت کاری است که بدستور رئیس جمهور محترم از سال گذشته شروع شده و در استان سمنان به گفته مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری بیش از سه میلیون نهال تولید شده برای رونق اقتصادی جامعه باید انها را با مشارکت مردم، صنایع و معادن کاشت نماییم.
حجت الاسلام عباس معصومی امام جمعه کالپوش با بیان اینکه در بحث برخورد با متعرضین به منابع طبیعی معتقد به اهرم قدرت و قانون هستم، ابراز داشت: باید بدون تعارف و سفارش با متخلفین برخورد جدی شود در غیراین صورت شاهد نابودی جنگل ها و عرصه های منابع طبیعی هستیم.
وی تخریب منابع طبیعی را جرم و گناه بزرگی دانست و افزود: مرگ منابع طبیعی مرگ خود انسان است.
وی میزان تخریب منابع طبیعی را نسبت به گذشته بیشتر عنوان کرد و افزود: در گذشته احیا منابع طبیعی صورت می گرفت و درخت برای بشر مقدس بود. نابودی و تخریب منابع طبیعی در قدیم که مردم بی سواد ونیازمند بودند کمتر بود و مردم به طبیعت احترام می گذاشتند. ولی در دوره ای که علم پیشرفت کرده و در تمام روستاها فارغ التحصیل وجود دارد باز منابع طبیعی مورد تخریب واقع می شود.
حجت الاسلام عباس معصومی امام جمعه کالپوش بر نقش خانواده ها، معلمان، صدا و سیما و سایر نهادها بر فرهنگ سازی در حفاظت از منابع طبیعی تاکید ورزید و بیان کرد: خانواده ها حفاظت از منابع طبیعی را که حیات بشر بر آن قرار دارد، باید مثل آموزه های دینی به فرزندان یاد بدهند. روحانیون در تریبون ها، معلمان در مدارس و صدا و سیما در برنامه های خود باید فرهنگ منابع طبیعی را گسترش دهند.
وی در بحث تشکیل پرونده ها نیز گفت: باید دقت شود که برخی اوقات صدمه به منابع طبیعی بصورت سهوی است و در این موارد باید با شدت کمتری برخورد شود و ما نیز در برخورد با بی قانونی ها حمایت می کنیم ، اما باید مواظب باشید تا ناخواسته به کسی ظلم نشود.
وی با اشاره به دیدگاه مترقی اسلام پیرامون منابع طبیعی گفت: ملاحظه آبخیزداری از احکام اسلامی است، لذا نباید به حریم رودخانه ها، جنگل ها و منابع بی حرمتی شود لذا ضرورت دارد هم مردم و هم مسوولان این موارد را رعایت کنند.
ارسال به دوست