نوشهر/ کاشت یک میلیارد درخت طرحی مردمی است
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران-نوشهر در نشست شورای تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران در نوشهر اظهار داشت : کاشت یک میلیارد درخت یک طرح مردمی و مشارکتی است و باید جدی گرفته شود.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران-نوشهر در نشست شورای تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران در نوشهر اظهار داشت : کاشت یک میلیارد درخت یک طرح مردمی و مشارکتی است و باید جدی گرفته شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی نوشهر، مهرداد خزایی پول افزود: در استان مازندران طبق آمارهواشناسی 31 درصد کاهش بارندگی داشتیم که تغییرات اقلیمی برخی از استانها باعث افزایش خرید اراضی در استان شده است.
وی با تآکید به این که باید کارها را به سمت وسوی مشارکتی سوق دهیم تصریح کرد: پارک های آبخیزداری در روستاها را با مشارکت شوراها و دهیاران انجام خواهیم داد.
خزایی پول با اشاره به صرف هزنیه های سنگین عملیات مکانیکی آبخیزداری درخروجی آبراهه گفت: متاسفانه در بالا دست این آبراهه کاری انجام نشد.
سرپرست منابع طبیعی نوشهر گفت:با ایجاد چپرکشی و سنگ چینهای خشک هم می توانیم جلوی فرسایش خاک را بگیریم و هم باعث افزایش سفره های آب زیر زمینی شویم.
این مقام مسئول منابع طبیعی یک کشوررا ویترین آن کشور دانست و افزود: هرمسافری که به مازندران سفر می کند اولین چیزی را می بیند جنگل،رودخانه و دریا است که به نوعی ویترین کشور محسوب می شود.
به گفته خزایی ، ایران جزو کشورهای خشک و نیمه خشک می باشد و از کشورهای با پوشش کم جنگلی است . سرپرست منابع طبیعی نوشهر با اعلام این که تخریب جنگل و کاهش پوشش گیاهی در سالهای گذشته به شدت وجود وجود داشت افزود: فرسایش خاک در کشور ما سه برابر متوسط جهانی است و خسارت بالای 28 میلیارد دلار را داریم.
سرپرست منابع طبیعی نوشهر با اشاره به کنوانسیون های جهانی و تولید کربن در جهان گفت : در حال حاضر
کشورهای ترکیه عربستان و پاکستان در زمینه کاشت درخت گام های مهمی بر داشتند که کشور عربستان برنامه 50 میلیارد درخت را در دستورکار قرارداده که از این میزان 10 میلیارد آن در عربستان و مابفی در سایر کشورهاست.
او ادامه داد : در ایران هم می بایست به سمت ترسیب کربن حرکت کنیم و طرح یک میلیارد درخت می تواند نقش مهمی داشته باشد.
او از تولید کنندگان گل و گیاه خواست در زمینه تولید نهال نیز مشارکت کرده و آن را به فروش رسانند.
وی در عین حال افزود: شهرداری ها مشتاق کاشت درخت چنار هستند ولی نهال آن پیدا نمی شود.
گفتنی است در این نشست رئیس سازمان جهاد کشاورزی، رئیس موسسه تحقیقات جنگل و مرتع مازندران و روسای جهاد کشاورزی نیز حضور داشتند.
ارسال به دوست