عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
مجلس برای حمایت از منابع طبیعی از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد

تاریخ انتشار : 1402/07/30 - ساعت انتشار: ١٤:٣٦ - گروه خبری : اخبار ملی

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: منابع طبیعی برای امنیت زیستی کشور تلاش می کند و مجلس برای حمایت از منابع طبیعی از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، فداحسین مالکی روز – یکشنبه- در چهل و ششمین جلسه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت  که هر هفته بطور مستمر در سازمان منابع طبیعی برگزار می شود، با اشاره به کشتار مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی گفت: عملیات پیچیده و غافل‌گیرانه‌ای را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که حماس شروع کرده، نشان داد که ملت‌های اسلامی با خودباوری می‌توانند کارهای بزرگی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انجام دهند.
وی افزود: رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته از یک سو به تجهیز ارتش خود پرداخته و از سوی دیگر قدرت پوشالی ارتش خود را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در بوق و کرنا کرده، اما  نیروهای فلسطینی در عملیات طوفان الاقصی، پوشالی بودن قدرت ارتش این رژیم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بر همگان نمایان ساختند.
فداحسین مالکی  در ادامه  این جلسه تصریح کرد: کاشت درخت مقوله مهمی است که مورد استقبال همه اقشار مختلف جامعه بویژه نوجوانان و جوانان قرار دارد و باید از طریق  رسانه ملی فرهنگ درختکاری را در جامعه ترویج نمود.
وی گفت: ظرفیت بالایی در مجلس وجود دارد و سازمان منابع طبیعی باید ماموریت های خود را در مجلس و در بین نمایندگان مطرح نماید تا چالش هایی که در زمینه اعتبارات وجود دارد مرتفع شود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی شرایط اقلیمی کشور را خشک و نیمه خشک برشمرد و یاد آور شد: بخش های وسیعی از عرصه های سرزمینی در استان ها منجمله  در سیستان و بلوچستان و کرمان را عرصه های بیابانی تشکیل می دهد و می توان در این عرصه ها، گونه های سازگار با شرایط اقلیمی منطقه  کشت نمود.
مالکی در ادامه سخنان خود در جلسه ستاد مردمی کاشت یک میلیارد درخت، کارکنان منابع طبیعی را آدم های پر تلاش و خلاق جامعه برشمرد که تلاش آنان سبب ایجاد امنیت زیستی کشور می شود و منابع طبیعی می تواند با تولید ثروت به اقتصاد پایدار کشور نیز کمک اساسی نماید.

**روابط عمومی، اقدامات منابع طبیعی را به افکار عمومی منعکس کند
در ادامه رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جلسه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از تلاش های بی وقفه مدیران، کارشناسان و کارکنان منابع طبیعی بخاطر تولید نهال در کنار سایر فعالیت های منابع طبیعی قدردانی کرد و از روابط عمومی ستاد و استان ها خواست اقدامات منابع طبیعی را به افکار عمومی منعکس نمایند.
دکتر نوبخت تصریح کرد: تا کنون از بخش دولتی و بخش خصوصی حدود 250 میلیون اصله نهال تولید شده است و این آمادگی از سوی منابع طبیعی وجود دارد تا بطور تصادفی از برخی نهالستان ها آمار برداری شود. چنانکه  تاکنون از سوی گروه نظارت و ارزیابی جهت راستی آزمایی در چند نهالستان بطور سرزده و غیر منتظره این آمار برداری ها صورت گرفته و شاهد اختلاف آماری چندانی نبوده ایم.
وی در باره آغاز رسمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور نیز گفت: بعد از اینکه درختان خزان کنند دو هفته پس از آن قابلیت انتقال نهال استاندارد به عرصه  وجود دارد. خوشبختانه در مهرماه  در استان های خراسان رضوی، کردستان، و یزد نهال ها  وارد عرصه شده و برخی مدیران منابع طبیعی با استانداران و مردم کار کاشت نهال را آغاز کردند.
نوبخت گفت: اواخر آذرماه و یا اوایل دی ماه تاریخ شروع  طرح کاشت یک میلیارد درخت را بطور رسمی و با مشارکت مردم و دستگاهها در سراسر کشور از طریق صدا و سیما اعلام خواهیم کرد.
رییس سازمان منابع طبیعی در ادامه خاطر نشان کرد: حفاظت از جنگل ها و مراتع در وهله نخست از اولویت های مهم سازمان منابع طبیعی است و این سازمان در کنار حفاظت از منابع طبیعی به احیا و توسعه این منابع ارزشمند می پردازد.
دکتر نوبخت همچنین اعلام کرد: هیچ اقدامی در عرصه های منابع طبیعی بدون تهیه طرح انجام نمی شود و اقدامات منابع طبیعی دارای سند پشتیبان و شیوه نامه های اجرایی است.

وی افزود: شیوه نامه  اجرایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در بازه زمانی سال های 1402 تا 1405 اکنون آماده است و در این شیوه نامه کاملا مشخص شده است که در هر منطقه چه نوع گونه سازگار با محیط کاشته می شود.
تولید نهال استاندارد، کاشت و مراقبت از درختان و نظارت و ارزیابی از اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از دیگر مواردی بود که رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به آن در این نشست به آن پرداخت.
بر اساس این گزارش، در چهل و ششمین جلسه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که با حضور مدیران منابع طبیعی ستاد سازمان و استان ها بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، مدیران منابع طبیعی استان های گیلان و قزوین گزارشی از روند تولید نهال در نهالستان های دولتی و بخش خصوصی استان ارائه کرده اند.
همچنین در پایان بخش این جلسه، منابع طبیعی استان های: خراسان رضوی، خوزستان و قزوین از فرآیند تولید نهال استان مریوطه کلیپ تهیه و به نمایش گذاشتند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت