نظارت دانشگاه تهران بر میزان نهال های تولیدی منابع طبیعی

تاریخ انتشار : 1402/05/01 - ساعت انتشار: ٠٩:٠٠ - گروه خبری : اخبار ملی

دکتر نوبخت رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سی و چهارمین جلسه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت از تولید 248 میلیون و 600هزار اصله نهال توسط بخش دولتی و خصوصی در سال نخست این طرح خبر داد و خاطر نشان کرد: یک تیم ارزیاب از دانشگاه تهران آمارهای تولیدی نهال در منابع طبیعی را راستی آزمایی می کند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، نوبخت صبح  روز – یکشنبه-  در جلسه وبیناری با مدیران کل منابع طبیعی استان ها افزود: سازمان منابع طبیعی نیازی به ارائه آمارهای نادرست و غیر واقعی ندارد و هر میزان نهالی که تولید و کاشته شود به مردم و افکار عمومی اطلاع رسانی می شود.
نوبخت همچنین گفت: نهالستان ها اکنون برای رشد بهتر نهال های تولیدی وجین می شوند.
وی اضافه کرد: 250 میلیارد تومان اعتبار در سال جاری از سوی دولت برای کاشت و نگهداشت نهال اختصاص یافته است.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بخش دیگری از سخنان خود به نهم مرداد، روزجهانی جنگلبان اشاره کرد و از مدیران منابع طبیعی استان ها  خواست برای ارج نهادن به زحمات و تلاش های شبانه روزی جنگلبانان به اتفاق مسئولین استانی به مناسبت این روز از پاسگاههای حفاظتی بازدید نموده و از جنگلبانان تقدیر نمایند.
وی گفت: جنگلبانان حافظان امنیت زیستی کشور هستند و برای حفاظت از جنگل ها و مراتع  روز و شب نمی شناسند و جان خود را برای صیانت از منابع طبیعی به خطر می اندازند.
نوبخت ادامه داد: به پاس جانفشانی های این قشر زحمتکش در عرصه های منابع طبیعی در آینده ای نزدیک هر یک از ساختمان های منابع طبیعی به نام جنگلبانان و جانثاران منابع طبیعی نامگذاری می شود.

** استفاده از ظرفیت های جوامع محلی در امر حفاظت از منابع طبیعی
در ادامه این جلسه ناصر عمادی مشاور رییس سازمان منابع طبیعی در امور جنگل در سخنانی وضعیت حال حاضر جنگل ها را به لحاظ حریق حساس و بحرانی خواند و از استان ها بویژه استان های شمالی و زاگرسی خواست با انجام اقدامات حفاظتی و انجام گشت و مراقبت و نصب علایم هشدار نسبت به پیشگیری از حریق جنگل ها و مراتع جلوگیری نمایند.
وی گفت: باید بپذیریم که منابع طبیعی عرصه ای بسیار گسترده است و این گستره عظیم با نیروهای موجود حفاظتی نمی تواند به تنهایی حفاظت شود.

مشاور رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در امور جنگل در ادامه از حفاظت هوشمند و بهره گیری از پهپاد و بی سیم برای مراقبت از جنگل ها سخن به میان آورد و خاطر نشان ساخت: استفاده از ظرفیت های مردمی و جوامع محلی و مشارکت تشکل ها و دوستداران منابع طبیعی و محیط زیست در این میان بسیار نقش آفرین و تاثیر گذار است.
عمادی در ادامه  از ایجاد بیمه مسئولیت مدنی در این جلسه خبر داد و یادآور شد: سازمان منابع طبیعی با این بیمه قرارداد همکاری منعقد نموده تا کسانی که به عنوان همیار طبیعت خدای ناکرده در امر حریق و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی دچار زیان و ضرر شده اند تحت پوشش این بیمه قرار گیرند.

** قدردانی از زحمات جنگلبان در روز نهم مرداد
در این جلسه سعید طهماسبیان دبیر جشنواره ملی روز جنگلبان درسخنانی وبیناری از برنامه های روزجهانی جنگلبان در روز نهم مرداد سخن به میان آورد و تصریح کرد: در این روز برنامه هایی در خور و شان جنگلبانان در استان ها ببرگزار شده  و از جنگلبانان تقدیر می شود.
او دیدار با خانواده جانثاران، ملاقات با جنگلبانان پیشکسوت و بازنشسته، تلاش برای نامگذاری اماکن به نام جنگلبان، فراهم نمودن زمینه حضور جنگلبانان در صدا و سیما و بازدید از پاسگاههای جنگلبانی به همراه مسئولین محلی و تشکل های دوستدار محیط زیست برای آشنایی با سختی کارجنگلبانان را بخشی از اقدامات منابع طبیعی در روز نهم مرداد، روز جهانی جنگلبان برشمرد.
بر اساس این گزارش، مدیران کل منابع طبیعی استان های  قزوین، گیلان و اردبیل به عنوان مهمان در این جلسه حضور داشتند و مرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان از طریق سیستم ویدئو کنفراس گزارشی از روند تولید نهال در نهالستان های این استان را ارائه کرد. 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت