آغاز مدیریت چرا در 400 هزار هکتار از مراتع استان تهران
رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران از مدیریت چرا، کنترل دام و ساماندهی کوچ عشایر در 400 هزار هکتار از مراتع میانبند و ییلاقی این استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت، میثم علیزاده گفت: با توجه به پیگیری و تحقق اهداف و سیاست های ابلاغی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در راستای مدیریت صحیح و بهینه عرصه های مرتعی استان با هدف حفاظت اصولی و جلوگیری از تخریب منابع پایه (پوشش گیاهی، آب و خاک) و بهبود، اصلاح و ارتقای زیست بوم های مرتعی استان، پروژه مدیریت چرا و کنترل دام در سال جاری اجرایی خواهد شد.
وی افزود: به دلیل تغییرات اقلیمی و کاهش میانگین بلند مدت نزولات جوی و بالتبع کاهش شدید میزان رشد و تولید نباتات علوفه ای در مراتع قشلاقی استان، ساماندهی و مدیریت کوچ عشایر جهت ورود به مراتع میانبند و ییلاقی در اولویت اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران میباشد.
علیزاده ادامه داد: با توجه به تنوع ایلات و عشایر بهره بردار از مراتع استان تهران که همه ساله از استان های قم، مرکزی، البرز، سمنان و مازندران به این استان کوچ و بهره برداری مینمایند، چالش تخریب پوشش گیاهی مراتع جدی بوده که ضرورت برنامه ریزی صحیح و بهنگام برای مدیریت درست و مقابله با این تهدید با سرعت بیشتری میبایست پیگیری گردد.
وی با اشاره به تدوین و ابلاغ دستورالعمل مدیریت چرا، کنترل پروانه چرا و ساماندهی کوچ توسط دفتر امور مراتع سازمان، گفت: این دستور العمل که دارای مبنای قانونی است با هدف حفاظت از منابع پایه و ذخایر ژنتیکی، تقویت پوشش گیاهی، ساماندهی کوچ تدوین و ابلاغ شده به اندازه کافی جامع و شفاف بوده و بهره برداران ضمن رعایت مندرجات پروانه های چرا و مفاد قرارداد طرح های مرتعداری احاله مدیریت شده میبایست از آن تبعیت نمایند.
علیزاده تصریح کرد: با توجه به اینکه نیمی از مراتع استان دارای پوشش گیاهی متراکم و نیمه متراکم هستند، بخشی از سطوح مراتع استان در سنوات گذشته به علت عدم رعایت فصل و مدت چرا و چرای دام بیش از ظرفیت مراتع دچار تخریب و از گیاهان نامرغوب پوشیده شده که ضرورت اصلاح و احیای آن را دوچندان نموده است.
رییس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به ضرورت تعامل و هم افزایی کلیه دستگاه ها و نهاد های مسئول تعیین شده در دستور العمل مدیریت چرا و ساماندهی کوچ از جمله مدیریت امور عشایری استان، شرکت پشتیبانی امور دام و معاونت امور دام سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای تامین نهاده و جلوگیری از چرای زودرس،خواستار تنظیم تقویم صحیح کوچ و استفاده از ظرفیت های انجمن های صنفی مرتع داران، اتحادیه ها و تعاونی های عشایری و منابع طبیعی شد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |