مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان:
۳۲ درصد از مساحت استان اصفهان مناطق بیابانی است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: عرصه های منابع طبیعی و ملی، ۹ میلیون و ۷۰۰ هکتار از مساحت استان اصفهان را تشکیل میدهد که حدود سه میلیون و ۲۰۰ هکتار آن را بیابانها در برگرفته که معادل ۳۲ درصد مساحت استان و ۱۰ درصد مساحت بیابانهای کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به نقل از ایسنا، محمد علی کاظمی، در بازدید خبرنگاران از طرحهای بیابانزدایی در کویر بوزیدآباد آران و بیدگل که به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابانزایی برگزار شد، اظهار کرد: بنابر اسناد، ۴۰۳ هزار هکتار از مساحت استان اصفهان عرصه جنگلی و شش میلیون و ۳۰۰ هکتار آن را مرتع تشکیل میدهد که ۴۰ هزار هکتار جنگلهای استان اصفهان در شهرستان فریدونشهر و ۲۵ هزار هکتار در سمیرم قرار دارد.
وی افزود: اختصاص ۳۲۰۰ میلیارد ریال( ۳۲۰ میلیارد تومان) اعتبار برای منابع طبیعی استان اصفهان در سفر رئیس جمهوری مصوب شده است که امیدواریم این رقم قطعی شده و در سال ۱۴۰۱ بر اساس تخصیصها پروژهها عملیاتی شود.
کاظمی تصریح کرد: براساس مطالعات انجام شده، دو هزار و ۸۰۰ هکتار از بیابانهای استان اصفهان تحت تأثیر فرسایش بادی و یک میلیون ۵۰۰ هزار هکتار آن نیز کانون بحران است که در ۱۴ نقطه استان قرار دارند که شهرستانهای شهرضا و گلپایگان نیز در فهرست مناطق بیابانی قرار گرفته اند.
وی گفت: اولین عملیات بیابانزدایی از سال ۱۳۴۵ در امامزاده آقا علی عباس شروع شد و تا امروز ۳۱۰ هزار هکتار جنگلهای دستکاشت بیابانی در استان اصفهان ایجاد شده که این اقدام امکان حیات در شهرها و روستاها را فراهم کرده است.
به گزارش ایسنا، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گفت: بیابانها همیشه با نگاه منفی و خسارت بار دیده شده است در حالی که ظرفیتهای مثبت بیابانها نادیده گرفته شده است و سازمان منابع طبیعی به دنبال استفاده از این پتانسیلها است.
کاظمی تصریح کرد: میزان اعتبارات حوزه بیابان متناسب حجم کار نیست و نیازمند مشارکت مردم و سایر دستگاههای مختلف هستیم.
وی افزود: جنگلهای دستکاشت که در دهههای گذشته ایجاد شده با توسعه مناطق مسکونی به محدوده شهرها و روستاها رسیده است بنابراین میتوان در قالب همکاری با شهرداری و بخش خصوصی در قالب پارک کویری از این جنگلها استفاده کرد تا مردم از آنها استفاده کنند.
وی با اشاره به ضرورت توسعه انرژی خورشیدی تاکید کرد: با هدف گسترش انرژیهای خورشیدی، تفاهمنامهای بین شرکت ساتفا و استانداری اصفهان تنظیم شد و زمینهای منابع طبیعی برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی واگذار شود.
کاظمی گفت: صنعت گردشگری و خانههای بومگردی فرصتی برای توسعه گردشگری بیابان، حرکت در شنهای روان و رصد ستارگان و آسمان شب است که آماده همکاری با بخش خصوصی هستیم تا منبع درآمد برای مناطق بیابانی ایجاد شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان افزود: اجرای طرحهای بیابانزدایی باعث جلوگیری از خسارت به ۸۳۰ کیلومتر جاده، ۲۸۰ کیلومتر راهآهن، ۱۸۰۰ کیلومتر شبکه آبیاری، ۲۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۲۳۱ روستا و ۲۶ شهر و ۱۰ شهرک صنعتی در استان اصفهان شده است.
وی تصریح کرد:برای کنترل حرکت شنهای روان و جلوگیری از افزایش ریزگردها در بعضی مناطق، مجبور به استفاده از مالچ شدهایم که برای تولید مالچهای غیرنفتی و معدنی، آماده همکاری با شرکتهای دانش بنیان هستیم.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |