تولید 10 و نیم میلیون اصله نهال در گلستان / 67 نهالستان پایکار هستند
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: 10 میلیون و 600 هزار نهال در قالب طرح مردمی «کاشت یک میلیارد درخت» برای نخستین سال اجرای در نهالستانهای این استان تولید و آماده غرس در عرصههای جانمایی شده است.
بهگزارش خبرنگار پیام طبیعت-حمید سلامتی در جلسه ستاد توسعه فضای سبز استان اظهار کرد: در سال جاری 7 میلیون و 600 هزار نهال گونههای جنگلی و 3 میلیون نهال برای مناطق بیابانی و مرتعی در نهالستانهای این استان تولید و آماده غرس در عرصههای جانمایی شده، است.
وی گفت: نهالهای تولید شده در گلستان، توسط 60 نهالستان بخش خصوصی و هفت نهالستان دولتی گلستان انجام شده، که جزو استانهای پیشرو در کشور به شمار میرود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان ادامه داد: امسال به منظور نظارت بر حسن انجام کار، توزیع نهالها مکان محور و دارای شناسنامه خواهد بود و توسط سامانه «ساتک» به صورت جدی به مراحل کاشت و داشت نهالهای تحویل شده توسط کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزداری استان نظارت میشود.
سلامتی خاطرنشان کرد: برای انتخاب عرصه برش شهرستانی توسط 13 اداره منابع طبیعی و آبخیزداری تابعه استان برای پوشش 14 شهرستان انجام شده و کار کاشت نیز به طور رسمی از 11 آذر ماه سال 1402 همزمان با سالروز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی در سراسر کشور آغاز میشود.
وی با بیان اینکه برای اجرای طرح مزبور با 38 دستگاه مرتبط مکاتبه انجام شده است، گفت: دستگاهها، نهادها و ارگانها، عموم مردم و بهرهبرداران برای استفاده از نهال تولید طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت دراستان باید درخواستهای خود را به ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانها ارائه دهند.
گلستان با افزون بر 20 هزار کیلومتر مربع وسعت عرصه جنگلی بالغ بر 452 هزار و 185 هکتار داشته که از نوکنده در غرب استان شروع و تا گلیداغ در شرق استان ادامه دارد.
مطابق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از مجموع جنگلهای این استان 249 هزار و 372 هکتار جنگل تجارتی، 75 هزار و 527 هکتار دست کاشت، 70 هزار هکتار حفاظتی و حمایتی، 51 هزار و 295 هکتار مخروبه و پنج هزار و 991 هکتار بیشه زار است.
گفتنی است؛ رئیس جمهور در 24 مرداد سال 1401 در جریان بازدید از وزارت جهاد کشاورزی، دستور داد که طی 4 سال آینده یک میلیارد درخت درکشور کشت شود، وی این اقدام را در شرایطی که دنیا برای کاهش آلودگی هوا و جذب کربن هوا تلاش میکند و کنوانسیونهای بینالمللی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی پیمانهایی برای ترسیب کربن منعقد کرده اند، مهم خواند.
ارسال به دوست