با اهداف طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت بیشتر آشنا شویم!
سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ماههای اخیر اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران را در دستور کار قرار داده و براساس این طرح قرار است در یک برنامه چهارساله، از ابتدای 1402 تا پایان 1405 سالانه 250 میلیون اصله نهال تولید شود و با مشارکت دستگاههای دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی، کارخانجات صنعتی، سازمانهای مردمنهاد و عموم شهروندان، این نهالها در مناطق مختلف کشورمان کاشته شود.
سازمان منابع طبیعی اعلام کرده است که در هر منطقه از کشور، گونههای متناسب با اقلیم آن منطقه کاشته خواهد شد. همچنین نگهداشت بخشی از این درختان با سازمان منابع طبیعی خواهد بود و برای نگهداشت بخشی دیگر نیز با نهادهای عمومی، دولتی و صنعتی و گروههای مردمی توافقنامههایی منعقد خواهد شد.
ترسیب کربن یا تبدیل کربن دیاکسید به اکسیژن با توسعه درختکاری برای کاهش میزان انتشار گازهای گلخانهای در ایران، کمک به احیای جنگلها و مراتع در مناطق آسیبدیده و جبران بخشی از خسارتهای ناشی از تخریب عرصههای طبیعی، مقابله با گرد و غبار با کاشت درختان بادشکن در کانونهای تولید ریزگرد، گسترش زراعت چوب با کاشت گونههای سریعالرشد با هدف کاهش وابستگی کشور به واردات و کمتر شدن زمینه قاچاق چوب، مقابله با بیابانزایی در عرصههای جنگلی و مرتعی و افزایش سرانه فضای سبز شهرها و روستاها، از جمله اهداف اعلامشده برای طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور هستند.
در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در ایران چند هدف دنبال میشود که مهمترین آنها، احیا و بازسازی اکوسیستمهای تخریبشده است.
براساس ماده 22 قانون هوای پاک، شهرداریها ملزم به توسعه فضای سبز هستند و طبق این قانون باید تا سال 1406 متوسط سرانه فضای سبز شهری در سطح کشور به 15 متر مربع به ازای هر نفر برسد. به همین دلیل در طرح کاشت یک میلیارد درخت، توجه ویژهای به توزیع نهال بین شهرداریها به خصوص در شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت وجود دارد.
طرح کاشت یک میلیارد درخت صرفاً یک طرح در قالب توسعه جنگلها نیست؛ بلکه طرحی بهمنظور کاشت درختان مثمر و مصرفی نیز است، رهبر انقلاب نیز در پیام روز درختکاری به این موضوع توجه ویژه داشتند و فرمودند در کنار درختان میوه درختانی که چوب آنها برای مصارف داخلی نیاز است باید مورد توجه قرار گیرد.
جامعه ایرانی جامعه پویا و فعالی است. مراکز علمی و دانشگاهی ما ظرفیتهای بسیاری در حوزههای مطالعاتی و تحقیقاتی دارند تشکلهای نخبگان میتوانند حلقه واسطه دولت و تحقیق و توسعه به منظور تدوین برنامههای راهبردی باشند، از سوی دیگر اطلاعرسانی و تبیین موضوعات از طریق رسانه های گروهی و تشکلهای مردمنهاد میتواند زمینهساز همراهی آحاد مردم را به وجود آورد.
مکث
جنگل؛ این سرمایه ارزشمند الهی موجودی است که فواید و کارکردهای آن در پایداری و کیفیت زندگی ما انسانها نقش بسیار مهم و اساسی دارد. سرزمین ما ایران بدلیل قرار داشتن در کمر بند خشک و نیمه خشک در ردیف کشورهای با پوشش کم جنگل در جهان است. بنابراین کاشت درخت و ایجاد جنگل به شکل انبوهی امروز نه تنها در کشور ما بلکه در اغلب کشورهای دنیا برای برون رفت از مشکلات زیست محیطی یک ضرورت تعریف شده است و سازمان منابع طبیعی نیز با مشارکت اقشار مختلف جامعه کاشت یک میلیارد درخت را در یک بازه 4 ساله در کنار سایر فعالیت های خود در پهنه سرزمیتی ایران به اجرا در آورده است .این سازمان یقین دارد با توجه به ظرفیت هایی که در کشور وجود دارد می توان با مشارکت همگانی مردم و استفاده از دانش و فناوری های نوین به اهداف کاشت یک میلیارد درخت در کشور تحقق ببخشد.
ارسال به دوست