کرمانشاه؛ فعل مردمی شدن منابع طبیعی را بخوبی صرف کرد!
مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان کرمانشاه به خبرنگار مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی گفت: منابع طبیعی عرصه ای بسیار گسترده است که بیشترین مساحت این سرزمین پهناور را با سخت ترین شرایط توپو گرافی به خود اختصاص داده است که هیچگاه تعداد نیروی انسانی شاغل در دستگاههای متولی از جمله منابع طبیعی نمی تواند امورات مهم حفظ، احیاء، توسعه و فراهم نمودن زمینه بهره برداری قانونمند از آن را بنحو مطلوب به انجام برساند.
انشااله کولانی افزود: منابع طبیعی با مردم معنا پیدا می کند و با مردم اهداف سازمانی اش تحقق می یابد.خوشبختانه در استان کرمانشاه شاهد تحقق طرح مردمی شدن منابع طبیعی هستیم،
کولانی همچنین گفت: در شهرستان پاوه در منطقه اورامانات از سال ها قبل حرکت مردمی تولید و کاشت نهال های بومی در عرصه های طبیعی آغاز شده است؛ از تعمیر کاری که خودروهای حفاظتی منابع طبیعی را به رایگان تعمیر می کند تا موضوع حفاظت از جنگل ها که از خود گذشتگی و اهداء جان 7 نیروی مردمی اطفاء حریق و سوختگی های بیش از 60 درصد چند تن از جوامع محلی در عملیات اطفای حریق جنگل ها طی سالهای گذشته را به همراه دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه در ادامه به مردمی سازی منابع طبیعی در دیگر شهرستان های این استان اشاره کرد و گفت: در شهرستان های دالاهو و سرپل ذهاب با وجود اقلیت های مذهبی و رهبران محلی در سالهای گذشته شاهد اقدامات ارزشمندی از سوی جوامع محلی و تشکلهای مردمی در راستای حفظ طبیعت بودیم. از تولید و کاشت نهال گرفته تا مبارزه با آفات جنگلی و شرکت فعال درعملیات های اطفای حریق که خوشبختانه با ابلاغ طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور سرعت بیشتری بخود گرفت.
کولانی ادامه داد: در شهرستان سرپل ذهاب و در روستای « بزمیرآباد » پویش هر خانه روستایی یک نهالستان راه اندازی شد و امروز حیاط چندین خانه مسکونی روستا به محل تولید 15000 نهال تبدیل شده است.
وی در توضیح بیشتر به خبرنگار ما گفت: این نهال ها پس از انتقال از نهالستان در عرصه هایی که طرح های عمومی و عمرانی نظیر؛ لوله گاز و پتروشیمی، دکل برق و آب عبور کرده و آثار تخریبی ایجاد نموده است توسط روستاییان کاشته می شود. البته فرهنگ تولید نهال از بزمیرآباد به دیگر روستاهای همجوار کفر وسلمان با تولید 5000 اصله، روستای چم زرشک و روستای پیر میکائیل هرکدام با تولید 5000 اصله هم ترویج پیدا کرده است،
کولانی همچنین خاطر نشان کرد: در شهرستان دالاهو که بیش از یک دهه قبل مردم تولید و کاشت نهال با گونه های بومی و مقابله با آفات درختان جنگلی را در دستور کار خود داشته اند، با ابلاغ طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، 4 نهالستان تولید نهال ایجاد کرده و با راهنمایی های کارشناسان منابع طبیعی و نظارت مستمر در روستای توت شامی و تکیه سادات حیدری اقدام به تشکیل پایگاه اطفای حریق نموده اند.
وی تصریح کرد: مردمان محلی با اعلام پویش نذر طبیعت از سوی رهبران مذهبی تنها در کمتر از دو ماه از محل نذورات مردمی 22 دستگاه دمنده ویژه اطفاء حریق خریداری شده و دراختیار پایگاههای مردمی قرار گرفت و با اعلام آمادگی 50 نیروی عملیاتی به جهت تسریع در رفت و آمد نیروها نیر یکدستگاه خودرو نیسان وموتور سیکلت نیز در اختیار پایگاه قرار گرفت.
این مقام مسئول در منابع طبیعی استان کرمانشاه در خاتمه سخنان خود گفت: منابع طبیعی بستر حیات تمامی موجودات زنده بر روی زمین است به همین جهت ماهیتی مردمی دارد وحد ومرزی هم نمی شناسد . لذا همه با هم بایستی حافظ این ارزشهای ملی که در زمره انفال است باشیم و ما هم به عنوان خدمتگزار مردم زمینه ساز این همراهی وهمدلی بوده وهستیم.
ارسال به دوست