اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در اصفهان نیازمند همکاری صنایع بزرگ استان است
طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور با سرعت خوبی در استان اصفهان در حال انجام است اما همکاری و مشارکت بخش خصوصی به ویژه صنایع را می طلبد.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت، اندک زمانی از اعلام رسمی اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور می گذرد و در این راستا سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان متولی این طرح فعالیت های گوناگونی را به اجرا آورده است.
بر اساس این طرح هریک از استان های کشور با توجه به مطالعات امکان سنجی، بخشی از اجرای این طرح را بر عهده دارد که سهم استان اصفهان کاشت 20 میلیون درخت در طول 4 سال است که هم اکنون فعالیت های متعددی نیز در حال انجام است تا به رکورد کاشت 5 میلیون درخت در سال برسد.
حسینعلی نریمانی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه پیش از این رکورد کاشت درخت در استان ، یک میلیون و ششصد هزار اصله نهال و بذر بود که با اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، این عدد می بایست به4 برابر افزایش پیدا کند، افزود: اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در حال حاضر دارای اعتبار مالی نیست و مقرر گردیده این طرح با مشارکت مردم و بخش خصوصی و مشارکت و نظارت دولت پذیرد.
وی با بیان اینکه طرح کاشت یک میلیارد درخت به دلایل متعددی می بایست مردمی اجرا گردد، تصریح کرد: تجربه جهانی نشان داده چنین فعالیتی با چنین حجمی نیازمند مشارکت مردم است، ضمن اینکه عایدی این طرح در نهایت برای خود مردم خواهد بود و در نتیجه می بایست برای اجرای این طرح، مردم پای کار بیایند
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، درباره مشکلات روزهای ابتدایی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: در روزهای ابتدایی اجرای این طرح این سوال مطرح بود که آیا استان اصفهان ظرفیت کاشت سالانه 5 میلیون درخت را دارا می باشد یا خیر. همچنین عدم وجود اعتبار نیز از دیگر معضلاتی بود که باید برای آن راه حلی پیدا می کردیم که خوشبختانه از آن موانع تا حدی گذر کردیم.
نریمانی درباره مشارکت بخش خصوصی و دستگاه های مختلف در سطح استان نیز گفت: تفاهم نامه هایی با مجتمع فولاد کویر برای تولید 1 و نیم میلیون اصله نهال، اتحادیه تعاونی منابع طبیعی برای تولید 500 هزار نهال، شرکت دناکشت مجری طرح ماده 3 به منظور قلمه زنی در سطح 4 هکتار، شهرداری کاشان به منظور تولید 500 هزار نهال و شرکت تعاونی شادان مجری ماده 3 زراعت چوب برای تولید400 هزار نهال منعقد کردیم که تمامی این تفاهم نامه ها تقریبا طبق زمان بندی در حال انجام است. ضمن اینکه با آموزش و پرورش نیز تفاهم نامه همکاری منعقد گردیده و سازمان آرامستان های شهرداری اصفهان نیز به منظور ارائه زمین جهت تولید نهال نیز تفاهم نامه همکاری صورت پذیرفته که در حال اجرا می باشد.
وی خاطر نشان ساخت: موضوع تولید نهال یک مبحث مهم است اما مهمتر از آن، کاشت درخت و نگهداری از آن می باشد که نیازمند برنامه ریزی های مختلف می باشد. بر این اساس از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مطالعات گوناگونی صورت گرفته که کاشت نهال در مناطق دارای استعداد ماندگاری در مناطق با نزولات جوی باشد که بر این اساس گونه های آتریپلکس، تاغ و بذر بادام اسکوپاریا به این منظور در نظر گرفته شده است. در خصوص مناطقی که می بایست به صورت برنامه ریزی شده آبیاری صورت پذیرد نیز گونه های زبان گنجشک، اوکالیپتوس، ارغوان، اقاقیا، گز شاهی و زیتون تلخ اختصاص یافته که می بایست در مناطقی کشت شود که نسبت به آبیاری آن حتما اقدام صورت پذیرد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان مناطق مدنظر به منظور کاشت درخت در مناطق نیازمند برنامه ریزی نگهداشت و آبیاری را شهرک های صنعتی، پادگان های نظامی و محورهای مواصلاتی دانست و افزود: متاسفانه دو مجموعه صنعتی بزرگ استان هنوز همکاری لازم را با این اداره کل در اجرای این طرح نداشته اند که امیدواریم با ورود این دو مجموعه بزرگ صنعتی به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، بتوانیم به اهداف پیش بینی شده برای استان اصفهان در طول چهار سال نائل آییم.
ارسال به دوست