تولید ۳.۵ میلیون اصله نهال در نهالستان های گیلان

تاریخ انتشار : 1402/03/21 - ساعت انتشار: ١٠:٥٧ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان گفت: در حال حاضر هشت نهالستان فعال داریم و تاکنون سه میلیون و ۵۰۰ اصله نهال را تولید کردیم که آماده کاشت در ایام درختکاری است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایسنا، سرخوش کرم زاده  با اشاره به اهمیت نهالکاری و گسترش فضای سبز، اظهار کرد: با افزایش جمعیت و گسترش ساخت و ساز و کارخانجات و ماشین آلات در کنار بهره برداری بی رویه از منابع طبیعی و جنگل ها و مراتع شاهد کاهش فضای سبز و تخریب های زیست محیطی زیادی در دهه های اخیر هستیم.

وی افزایش آلاینده های زیست محیطی و دی اکسید کربن و گازهای گلخانه ای و دمای کره زمین را از دیگر پیامدهای تخریب منابع طبیعی دانست و افزود: با کاهش اکسیژن نیز مواجه هستیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، با بیان اینکه کشورهای دنیا از جمله ایران تصمیم گرفته اند برای احیا و بازسازی زیست بوم های تخریب شده دست به کار شوند، خاطرنشان کرد: با دستور رئیس جمهور طرح بزرگ و مردمی کاشت یک میلیارد درخت کلید خورده و با ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی، به تکلیف قانونی تبدیل شده است.

کرم زاده، کاشت سه اصله نهال توسط رهبر معظم انقلاب در روز درختکاری سال گذشته را تکلیف شرعی برای اجرای طرح مذکور دانست و متذکر شد: مردم پا به پای مسئولان در تولید و توزیع و کاشت نهال هستند.

وی از تکلیف تولید هشت میلیون اصله نهال در گیلان طی امسال خبر داد و عنوان کرد: فقط نهالستان پیلمبرا سه میلیون اصله نهال تولید کرده که غالبا از گونه های بومی منطقه است؛ این نهالستان در سال های گذشته حدود یک میلیون اصله نهال تولید می کرد.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان نهال های تولید شده در نهالستان های گیلان را از گونه های افرا و توسکا و ون و شیردار و بلوط بلند و مازو و انجیلی و گیلاس وحشی و انواع سوزنی برگان همچون کاج تدا و سرو خمره ای دانست و گفت: در راستای حمایت از زراعت چوب نیز اقدام به تولید گونه صنوبر نیز می کنیم.

وی با بیان اینکه مردم می توانند با مراجعه به سایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، نهال های کاشته شده را به نام خود و همراه با تاریخ و موقعیت کاشت ثبت کنند، متذکر شد: در حال حاضر هشت نهالستان فعال داریم و تاکنون سه میلیون و ۵۰۰اصله نهال را تولید کردیم که آماده کاشت در ایام درختکاشری است؛ البته هدفگذاری برای سال جاری بیش از ۹میلیون اصله است که بیش از چهار میلیون اصله در بخش دولتی تولید خواهد شد.

کرم زاده با اشاره به توزیع رایگان نهال در فصل درختکاری، اضافه کرد: نهال های تولید شده بین مردم و ادارات و نهادها و مراکز نظامی و آموزشی و مدارس و دانشگاه ها و حاشیه راه ها و کانال ها و... توزیع و در مناطق مستعد کاشته می شود.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان استفاده حداکثری از ظرفیت های موجود نهالستان ها را ویژگی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت دانست و تاکید کرد: خوشبختانه شاهد تولید نهال در روستاها هستیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

کاربر مهمان
1402/03/25 21:59
0
0
با سلام خدمت تمامی عزیزان باتوجه به سخنان مدیرکل محترم در خصوص انجام وظیفه شرعی ما باکاشت نهال و احیای فضای سبزو احیای جنگلهای تخریب شده باید بگویم که اینکار مستلزم جهادی بسیار گسترده است که برعهده ی تمامی مردم کشور عزیز ماایران میباشد که نتیجه ی این جهاد درسالهای نه چندان دور قابل مشاهده خواهدبود.با توجه مسئله کاشت نهال باید به موضوع تولید نهال درنهالستانها توجه ویژه ای شود تا بتوان موضوع کاشت یک میلیاردی نهال را به ثمررساند.ما چندین سال است که در نهالستان پیلمبرا درحال تولید نهال هستیم و ازما بعنوان نیروهای فصلی و حجمی در منابع طبیعی استان یاد میکنند در صورتی کهدروغی بزرگ است. چون ما بصورت تمام وقت در نهالستان حضور داریم.طی درخواستهای مکررما کارگران نهالستان از ارگانهای مختلف دولتی اومدن مارو ازطرف شرکت پیام سبز تالش بیمه کردن.بیمه ای که بااینکارشون ماو نهالستان رو بطرف تباهی دارند میکشند.دراوایل بارورد مجری پیمانکارجناب مهندس دانش ادیبی وضعیت خوب بود.هم بیمه کردن و هم حقوق ماهیانه،البته حقوقی که خیلیی پایین تو از حقوق اداره کاربود ولی با این وجود ما همگی نهالستان رو ترک نکردیم و به کارتولید نهالمون ادامه دادیم.تا اینکه بعدازگذشت چندماه پیمانکار شروع به جابجایی نیروها و توهین وتحقیر آنان کرد و با انجام فشارهای روانی و روحی چن نفر از نیروهای سابقه دار و کاربلد نهالستان نتوانستن تحمل بکنند و از نهالستان خروج کردند‌.و تمامی همکارانی هم که ماندند نه حقوق کاملی میگیرند و نه سایر حقوق را دریافت میکنند. و زمانی که مسئولی به نهالستان ورود میکند مجری پیمانکار با تهدید به اخراج کارگرا آنان را از سخن گفتن با مسئولین بازمیدارد. درسال جدیدمجری پیمانکار با حضور در جلسه با کارگران نهالستان بااعلام بستن قرارداد مجدد با منابع طبیعی اینگونه سخن میگوید که منابع طبیعی بودجه تولید نهال را ندارد لذا تعداد ۶نفر از کارگران باید به شهرداری بروند و در آنجا مشغول شوندجالب اینجاست که با گذشت سه ماه ازسال جدید ماروحتی یکروز هم بیمه نکردن از یکسال گذشته تا الان ۱۰نفر از کارگرای نهالستان کمتر شده و مابقی همکارانی که ماندند حقوق کامل نخواهند نمیگیرند. ماحتی مرخصی قانونی نداریم.حقوق اداره کار نداریم. ماحتی امنیت شغلی هم نداریم و هرروز با سخنان تهدید آمیز اخراج از کار پیمانکار مواجه هستیم.ووقتی به اداره کار زنگ میزنیم میگویند باید حضوری شکایت بکنید ولی حضور ما دراداره کار بعنوان شکایت تلقی شده و باعث اخراج ماتوسط پیمانکار میشود.بااین حجم از فشار روانی کارگر روحیه ای برای انجام این جهاد بزرگ که تولید نهال میباشد را نخواهد داشت. لذا درآخر از جنابعالی ادمین محترم و تمامی مسئولین عزیزی که این پیام را میخوانند عاجزانه خواهشمندم که به داد کارگران نهالستان پیلمبرا برسند. ما با شعار تولید یه نهال برابر است با کاشت یه درخت و کاشت یک درخت برابر با احیای یک جنگل و احیای یه جنگل برابراست با احیای زمین و احیای زمین برابراست باادامه زندگی به آینده امیدواریم و درحال تولید نهال هستیم.
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here