ایلام/ اختصاص ظرفیت تولید نهال در نهالستان های ایلام به تولید گونه های بومی

تاریخ انتشار : 1401/12/01 - ساعت انتشار: ١٢:٥٤ - گروه خبری : اخبار استان ها

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: از سالجاری ظرفیت تولید نهال در نهالستان های اداره کل به تولید گونه های بومی اختصاص داده می شود.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- ابراهیم پیرزادیان اظهار داشت: استان ایلام با مساحتی بالغ بر 2 میلیون هکتار دارای 641 هزار هکتار جنگل می باشد، تیپ غالب ناحیه رویشی زاگرسی جنگل های ایلام بلوط ایرانی و تیپ قالب جنگل های ناحیه رویشی خلیج عمانی (مناطق گرمسیری) کنار و کنارک می باشد.
وی افزود: گونه های جنگلی مستقر در رویشگاه های جنگلی ایلام با شرایط آب و هوایی حاکم بر منطقه سازگاری دارند و پایش و ارزیابی و تحلیل کارشناسان مؤید آن است که گونه های غیر بومی به لحاظ سرشت اکولوژیکی جایگزین مناسبی برای گونه های بومی نیست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام در این خصوص گفت: گونه های درختی و درختچه ای مثمر از جمله زالزالک، بادام، انجیر، کنار، آلو جنگلی، گلابی وحشی، بنه، مورد، زیتون، ارژن و سایر گونه های جنگلی از جمله بلوط، ارغوان، بنه، داغداغان، کیکم، کنار، پده، گز، بید می باشد.
پیرزادیان اضافه کرد: جنگل های استان به عنوان تنها اکوسیستمی که کلیه مایحتاج جوامع انسانی و امنیت غذایی آن ها را تأمین کرده است به لحاظ بهره برداری مستمر برای امور معیشتی به وضعیت فعلی در آمده است که بعضاً مشمول اجرای قانون حفظ و حمایت از ذخایر جنگلی هستند لذا برای برون رفت از وضعیت موجود و ارتقاء سطح کمی و کیفی جنگل های استان الزاماً همگام با طبیعت از گونه های موجود برای احیاء و غنی سازی جنگل ها بایستی تلاش شود و انجام این مهم صرفاً از طریق تهیه و تولید گونه های جنگلی در نهالستان ها مقدور می باشد.
وی تاکید کرد: با توجه به دلایل فوق الذکر از سالجاری ظرفیت تولید نهال در نهالستان های اداره کل به تولید گونه های بومی اختصاص داده می شود و تولید نهال های غیر بومی از جمله انواع سوزنی برگان، عرعر و کهور پاکستانی از دستور کار نهالستان ها خارج شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت