ضرورت مشارکت مردمی و حمایتهای مالی و فنی کاشت یک میلیارد درخت
رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور مشارکت مردمی، استفاده از امکانات فنی نوین و حمایتهای مالی و اعتباری، نظارت و نگهداری را در اجراح موفق طرح کاشت یک میلیارد درخت ضروری خواند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی از جهادکشاورزی، حمیدرضا سلیمانی با بیان مطلب فوق افزود: کاشت یک میلیارد اصله درخت در بازه زمانی چهار ساله در مناطق رویشی کشور در راستای کاهش کربن و گرمای زمین، محافظت از آب و خاک، مقابله با ریزگردها و حفاظت از زیست انسانی که جزو دستور کار کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد قرار دارد، برنامهریزی و طراحی شده است.
وی اظهار داشت: طی ۱۰۰ سال گذشته میزان انتشار کربن با روند صنعتی شدن و تاسیس صنایع آلاینده در دنیا بسیار رشد داشته است و یکی از بهترین و ارزانترین راهکارها برای جذب دی اکسیدکربن از جو و رسوب و ذخیره آن در خاک و گیاه، درختکاری و جنگلکاری به شمار میرود.
سلیمانی با بیان این که صنایع آلاینده مانند صنایع پتروشیمی، صنایع فولاد و معادن باید به مسولیت اجتماعی و محیط زیستی خود در قبال خسارتی که به طبیعت میزنند، عمل کنند، تصریح کرد: این صنایع آلاینده باید مکلف به درختکاری و کسب اعتبار کربن شوند.
وی ادامه داد: امروزه ذخیره کربن از طریق درختکاری به عنوان یک کالای اقتصادی در دنیا مطرح شده و ما نباید از آن غافل باشیم.
رییس مرکز نوآوری و فناوری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور رایزنیهای فراوانی را با صنایع آلاینده برای مشارکت آنان در درختکاری در استانهای مختلف آغاز کرده تا این صنایع را علاقهمند و هدایت کنیم که در راستای مسوولیت اجتماعی و حفظ محیط زیست و منابع طبیعی عمل کنند.
وی اضافه کرد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز تاکنون طرحهای مختلفی را در زمینه احیا و مدیریت جنگلهای هیرکانی، زاگرسی و جنگلهای دستکاشت داشته و اکنون سطح جنگلهای دستکاشت بیابانی به یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار و سطح جنگلهای دستکاشت غیربیابانی به یک میلیون و ۴۵۶ هزار هکتار رسیده است.
سلیمانی کاشت یک میلیارد درخت در سراسر کشور را طرحی بزرگ و ارزشمند توصیف و اظهار کرد: کاشت یک میلیارد درخت مستلزم داشتن سرمایههای اجتماعی و مشارکت مردمی، بهرهگیری از فناوری و روشهای نوین و مدیریت جامع است و اگر هر یک از این مولفهها حاضر نباشد، اجرای طرح با چالش مواجه میشود.
وی گفت: بخشهای خصوصی، بانکها، موسسهها، NGO ها و رسانهها ابزارهای قدرتمند و سرمایه اجتماعی برای دستیابی به اهداف این طرح محسوب میشوند.
سلیمانی آمادهسازی زیرساختها برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت ظرف چهار سال را ضروری خواند و گفت: تولید نهال سالم، جمعآوری بذر و فرآوری آن و ساماندهی نهالستانهای کشور از زیرساختهای مهم برای اجرای این طرح هستند ضمن آن که موضوع کاشت، نگهداری و حفاظت از نهالها و نظارت بر آن ضروری است.
وی درباره تامین آب کاشت یک میلیارد اصله درخت ابراز داشت: برنامهریزی شده برای کاشت یک میلیارد درخت از آب بازیافت و آب سبز یا باران استفاده شود
ارسال به دوست