سهم کردستان از نهضت تولید نهال چهار میلیون اصله است

تاریخ انتشار : 1401/09/02 - ساعت انتشار: ١٤:٢٩ - گروه خبری : اخبار استان

سرپرست معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: سهم این استان از نهضت جهادی یک میلیارد اصله نهالی در کشور، سالانه چهار میلیون نهال است.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- حمید غیاث الدین اظهار داشت: مقدمات کار از جمله تامین بذر و نهاده‌های لازم در نهالستانهای تحت پوشش انجام شده و تولید نهال در سال جاری با اولویت تولید نهال های زارعت چوب است.

وی سهم استان‌های مختلف کشور با توجه به نیاز و حجم آلایندگی محیطی و میزان مصرف برای صنایع مشخص شده را متفاوت اعلام کرد و گفت: استان‌های شمالی کشور در رده‌های اول و استان کردستان با چهار میلیون نهال تولیدی در رده چهارم استانهای کشور قرار دارد.

سرپرست معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: اعتبار لازم برای تولید نهال تامین و در سطح ۴۱هکتار نهالستان ریخلان مریوان و ۱۳هکتار نهالستان گریزه سنندج از پاییز امسال آغاز شده است.

وی درباره گونه‌هایی که در نهضت جهادی تولید نهال تولید می‌شود اظهار داشت: مهمترین گونه ها شامل صنوبر و گونه‌هایی است که در قالب قانون هوای پاک و از تعهدات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری مورد نیاز دستگاههای خدمات‌رسان از جمله شهرداری ها است.

سرو نقره ای، زبان گنجشک، افرا و گونه های بومی کردستان شامل بنه، بلوط و زالزالک از دیگر گونه‌هایی است که به گفته غیاث‌الدین در قالب این طرح در استان تولید می‌شود.

وی تاکید کرد: این طرح با اولویت مشارکت مردم و کشاورزان در حال اجراست و بخش بزرگی از آن به تولید نهال هایی با محوریت زارعت چوب اختصاص دارد.

سرپرست معاونت فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان ادامه داد: این طرح برای جوامع محلی درآمدزایی در پی دارد و موجب توسعه فضای سبز استان نیز خواهد شد.

غیاث‌الدین افزود: تا سال ۱۴۰۵انواع مختلف درختان جنگلی بسته به نوع آب و خاک در داخل و اطراف شهرها و مناطق مستعد جنگلی کاشت خواهد شد.

از مساحت ۲میلیون و ۹۳۷هزار هکتار استان کردستان، بیش از ۳۷۴هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد.

جنگل های استان کردستان که جز جنگل های زاگرس شمالی هستند در طول بیش از ۵۰هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت نابی است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here