سمنان/ بزرگترین سرمایه ما در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی اعتماد مردم است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در بازدید از پروژه های آبخیزداری و دیدار چهره به چهره کارکنان شهرستان گرمسار بیان کرد: بزرگترین سرمایه ما در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی اعتماد مردم است.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- جعفر مرادی حقیقی اظهار داشت : این اعتماد می بایست در اجرای برنامه ها و اقدامات منابع طبیعی برای مردم قابل لمس باشد.
حقیقی در ادامه با اشاره به اهمیت و حساسیتهای موجود در حوزه منابع طبیعی بر لزوم تکریم ارباب رجوع و ضرورت پیگیری مسائل و مشکلات مردم در سریعترین زمان تاکید کرد.
این مقام مسئول اظهار کرد: بایستی ضمن رعایت ضوابط قانونی، نسبت به تسریع در روند پاسخ به استعلامات اقدامات لازم صورت گیرد.
وی همچنین با تأکید بر رعایت سلامت و امانت در دوران مسئولیت، اظهار کرد: خدامحوری، پیشه کردن تقوا و ولایتمداری از جمله موضوعاتی است که همه باید نسبت به آن اهتمام داشته باشیم و باید از همه ظرفیت ها در فعالیتهای منابع طبیعی استفاده کنیم.
در این بازدید مرادی حقیقی از پروژه های آبخیزداری در حوزه های آبخیز چنداب، بهورد و کروس شهرایوانکی عنوان کرد: که تاکنون بر اساس طرح های مدیریت حوزه های آبخیز بیش از 2میلیون متر مکعب عملیات آبخیزداری در حوزه های فوق اجرا گردیده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان با تاکید بر ضرورت جامع نگری در قالب حوزه های آبخیز گفت: فعالیت های بیولوژیک، بیومکانیک و مکانیکی در کنار اقدامات مدیریتی و حفاظتی در سطح حوزه های آبخیز مکمل یکدیگرند و باید بصورت توأمان بر اساس کتابچه های مطالعات طرح مصوب اجرایی گردند تا اهداف مدیریت حوزه های آبخیز محقق شود.
وی با تشریح ابعاد مدیریت جامع حوزه های آبخیز تصریح کرد: حفظ عرصه های منابع طبیعی و احیای حوزه های آبخیز در شرایط کنونی بیش از گذشته نیازمند اعمال رویکرد جامع نگر بر مبنای استعداد سرزمین است.
این مقام مسئول منابع طبیعی با تبیین فرآیند تدوین و اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری افزود: مطالعات آبخیزداری با بهره گیری از تمامی ظرفیت های حوزه های آبخیز در حدود وظایف قانونی و ماموریت های ذاتی آبخیزداری در بیش از 40 آیتم عملیاتی در قالب فرم الف طرح ها تدوین می شود و تاکید سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بر اجرای کامل برنامه ها و عملیاتی شدن تمامی اقدامات مطابق کتابچه طرح مصوب در سطح حوزه آبخیز می باشد.
مرادی حقیقی افزود: نظارت و پایش سازه های آبخیزداری حوزه های مذکور انجام و سازه ها نیاز به مرمت و بازسازی شناسایی شده و اعتبارات لازم برآورد و در حال پیگیری جهت تخصیص از طریق اعتبارات ملی و استانی می باشد.
وی در خاتمه گفت: آبخیزداری جزء اهداف و سیاستهای مهم ملی است. بهره برداری نادرست از منابع طبیعی که منجر به تخلیه آبخوانها و فرونشست دشتها شده و در صورت عدم مدیریت میتواند امنیت غذایی و حیات اقتصادی و اجتماعی مردم را متاثر و توازن عرصههای طبیعی و تعادل اکولوژیک و هیدرولوژیک حوزههای آبخیز را با چالش جدی مواجه سازد.
وی تصریح کرد: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری ضمن مدیریت سیلابها، منابع زیر زمینی، قناتها و چشمهها را نیز تقویت میکند.
در ادامه این بازدید امیر حسین شاه حسینی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار افزود: عملیات آبخیزداری اجرا شده در حوزه های آبخیز چنداب، کوروس و بهورد شامل احداث بندهای خاکی، گابیون، بندهای سنگ و ملات و ریپ رپ و ... است و در کنار سازه های مذکور جهت تکمیل عملیات آبخیزداری در حوزه، عملیات بیولوژیک شامل کپه کاری و بذرپاشی و ... با بذر گونه های بومی مرتعی نیز اجرا گردیده است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |