روز جهانی مقابله با بیابانزایی؛ ۳۰۷ هزار هکتار اراضی شمال گلستان بیابانی است.

تاریخ انتشار : 1401/03/30 - ساعت انتشار: ١٢:١٢ - گروه خبری : اخبار استان

رئیس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی گلستان گفت: ۳۰۷ هزار هکتار اراضی شمال گلستان بیابانی است.

تاجقلی فرهنگ دوست اظهار داشت: استان گلستان بیش از ۸۶۲ هزار هکتار مرتع دارد که ۳۰۷ هزار هکتار از این اراضی در مناطق بیابانی هستند.

وی افزود: از مجموع مناطق بیابانی استان، ۱۳۰ هزار هکتار در وضعیت بحرانی قرار دارد.

فرهنگ دوست خاطرنشان کرد: فرهنگ سازی و آموزش بهترین راه برای جلب همکاری و مشارکت همگانی اقشار مختلف مردم است تا بتوانیم با پدیده بیابان زایی به خوبی مبارزه کنیم و از پیش روی گرد و غبار که سال گذشته ۳ بار تکرار شد و حتی آثار آن تا گرگان نیز پیشروی کرد جلوگیری شود.

 فرهنگ دوست گفت: ریزگردها در گلستان ۲ منشا داخلی و خارجی دارند که عمده دلائل داخلی آن "تخریب مراتع و تبدیل آن به اراضی زراعی، کشت در اراضی زراعی کم بازده، خشک شدن تالاب‌ها و چرای بیش از حد دام در مراتع" و عمده دلائل خارجی آن که بیشترین سهم را دارند، وجود صحرای "قره قوم" کشور ترکمنستان و ورود گردو غبار از برخی استان‌های همجوار (سمنان و خراسان شمالی) می‌باشد.

فرهنگ دوست افزود: علاوه بر عوامل اشاره شده، تغییرات اقلیمی، شوری خاک، کاهش بارندگی‌ها و وقوع پدیده خشکسالی در سال‌های اخیر هم از جمله عوامل طبیعی وقوع پدیده ریزگردها در گلستان می‌باشد.

رییس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان همچنین با گرامیداشت ۲۷ خرداد روز جهانی بیابان اضافه کرد: شعار امسال بخش بیابان سازمان ملل متحد "عبور از خشکسالی با مشارکت همگانی" نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: استان گلستان با وجود نام زیبای خود اما بیشتر نقاط آن در منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده و خطر بیابانی شدن و پدیده ریزگردها این استان شمالی بالاخص نواحی شمالی آن را بشدت تهدید می‌کند.

فرهنگ دوست افزود: برای مقابله با بیابان زدایی و احیای مراتع نواحی شمالی گلستان از سال ۹۴ تا پایان سال گذشته اعتبارات و اقدامات خوبی در این حوزه انجام شد که تولید هشت میلیون اصله نهال مرتعی و کاشت آن در سطح ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع در معرض بیابانی شدن بخشی از این اقدامات بوده است.

وی، مدیریت روان آب یا ایجاد هلالی آبگیر در سطح پنج هزار هکتار، طرح ذخیره نزولات توام با بذرپاشی در سطح هشت هزار و ۵۰۰ هکتار، اجرای پروژه کپه کاری در سطح ۲ هزار و ۶۵۰ هکتار، پروژه حفاظت و قرق مراتع درسطح ۲۱ هزار هکتار، ساخت و توزیع آبشخور فلزی ۵۰۰ دستگاه و مرمت چشمه در مراتع ییلاقی ۳۵ دهنه را از دیگر اقدامات احیای مراتع و مقابله با بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان برشمرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here