همدان/چرای بیش از ظرفیت دام توان اکولوژیکی مراتع را به شدت کاهش میدهد
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان همدان گفت: فشار چرای دام در مراتع یکی از آسیبهای وارد شده به مراتع است و این موضوع توان اکولوژیکی مراتع را به شدت کاهش میدهد.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان همدان گفت: فشار چرای دام در مراتع یکی از آسیبهای وارد شده به مراتع است و این موضوع توان اکولوژیکی مراتع را به شدت کاهش میدهد.
اسفندیار خزائی با بیان اینکه در حفاظت از منابع طبیعی مردم ورسانه ها نقش کلیدی دارند،گفت: مطبوعات ورسانهها میتوانند با ایجاد حساسیت در مردم و مسئولین وتنویر افکار عمومی وبیان ارزشهای زیست محیطی آن کمک شایانی در حفظ وحراست از این مواهب الهی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه منابع طبیعی اساس حیات وتوسعه پایدارمحسوب میشود، اظهار کرد: فرهنگ سازی منابع طبیعی درجامعه یکی ازمولفههای مهم وضروری به شمارمیرود وتقویت وارتقاء فرهنگی میتواند بخش زیادی ازمشکلات حوزه منابع طبیعی را مرتفع کند.
خزائی جلب مشارکتهای مردمی، استفاده از توان و ظرفیت نیروهای بومی محلی را بسیار ضروری و موثر در حفاظت از منابع طبیعی برشمرد و افزود: بهترین حفاظت کننده طبیعت خود مردم هستند که نقش اساسی وکلیدی در حفظ این مواهب و ثروتهای خدادادی دارند.
وی ادامه داد: حفظ منابع طبیعی به عنوان یک سرمایه ملی زمینه ساز توسعه پایدار است چرا که این منابع متعلق به همه مردم است وآنها باید درحفظ و نگهداری این منابع ارزشمند که علاوه برارزشهای اقتصادی ارزشهای زیست محیطی بسیار بالائی دارند، مشارکت فعال داشته باشند.
خزائی ضمن تشریح عملکرد اهداف، برنامهها، وظایف ومسئولیتهای منابع طبیعی افزود: فشار چرای دام در مراتع یکی از آسیبهای وارد شده به مراتع است واین موضوع توان اکولوژیکی مراتع را به شدت کاهش میدهد.
این مقام مسئول درمنابع طبیعی استان بهره برداری بیرویه از مراتع، خشکسالی، تغییر اقلیم وکمی بارش ونزولات جوی را ازمهمترین چالشهای پیش رو و معضلات فعلی منابع طبیعی برشمردواظهار کرد: حفظ منابع پایه آب وخاک وجلوگیری از سیل ورسوب وفرسایش ازاهداف مهم طرح های آبخیزداری وآبخوانداری به شمار میرود.
خزائی بیان کرد: با انجام عملیات آبخیزداری سفرههای آبهای زیرزمینی تغذیه شده و آب چاههای کشاورزی و شرب،چشمهها وقنوات افزایش مییابد.
مدیرکل منابع طبیعی استان از رسانهها و مطبوعات بویژه صدا وسیما بعنوان ناظرین امین وسربازان جبهه فرهنگی درمنابع طبیعی یاد کرد و گفت:رسالت رسانهها درارتقاء فرهنگ منابع طبیعی دراستان بسیار خطیر ومهم استوی درادامه با اشاره به لزوم حفظ و صیانت ازعرصههای منابع طبیعی به ویژه جنگلها ومرتع تصریح کرد: درخت یکی از نمادهای منابع طبیعی است و با برنامه ریزی درست و مدون باید این تفکر و ایده را دربین مردم اشاعه و ترویج داد،تا کاشت درخت یک فرهنگ فراگیر شود وبه جنگلها ومراتع آسیب رسانده نشود وحفظ طبیعت یک مسئولیت اجتماعی وشهروندی قلمداد شود.
خزائی یاد آورشد: از هموطنان و هم استانیهای گرامی درخواست داریم ضمن حفاظت وحراست ازمنابع طبیعی ازایجاد هرگونه آتش درعرصههای جنگلی ومرتعی پرهیز کرده ودرصورت مشاهده هرگونه تخریب، تصرف و آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی موضوع را با شماره تلفن رایگان ۱۵۰۴ امداد جنگل ومرتع بصورت شبانه روزی اطلاع دهند
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |